De campus van de Universiteit Twente ligt tussen Enschede en Hengelo en is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein en bus) en auto.

Het centrale adres van de UT is Drienerlolaan 5, Enschede.

Met de auto

Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit. Volg de borden ‘Universiteit Twente’. Maak je gebruik van een navigatiesysteem, voer dan als bestemming het adres Drienerlolaan 5, Enschede in. 

Parkeren kan het best op de parkeerplaats naast de Spiegel. Dit is vlak bij de start/finish van het NSK.

Met het openbaar vervoer

Voor het plannen van een reisroute naar de universiteit met het openbaar vervoer kun je gebruik maken van de NS-app of 9292.nl

Met de trein

Met de trein (stoptrein), uitstappen op station Enschede Kennispark. Van hieruit vertrekken er regelmatig bussen richting universiteit (buslijn 1). Vanaf hier fiets je in circa 5 minuten naar de hoofdingang van de Universiteit Twente. Lopend doe je hier circa 10 minuten over. Je kunt het best Capitool en de Auke Vleerstraat volgen naar de hoofdingang UT. Zo voorkom je dat je gestopt wordt, omdat je niet langs het parcours van het NSK kunt

Met de bus

Vanuit Enschede: Lijn 1 richting Universiteit rijdt over de campus (verschillende haltes), lijn 8 en 9 naar Hengelo rijden niet over de campus maar stoppen wel bij de hoofdingang (halte Kennispark/UT).

Vanuit Hengelo: Lijn 8 en 9 rijden van Hengelo naar Enschede en stoppen beiden in de buurt van de hoofdingang.